Laden...

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

_DSC9995.jpg

image2.jpg

Over ons

Philippe Favié

Chefkok Philippe is al van jongs af aan in de keuken te vinden. In Noord-Holland zette hij zijn eerste stappen. De fijne kneepjes van het vak leerde hij bij Vermeer, Cheval Blanc, De Vrienden van Jacob en Latour. De stijl van koken van de restaurants waar hij gewerkt heeft, zet hij voort bij Le Mortier.

Bas Riewald & Anthonie Bussing

Bas en Anthonie zijn de twee rechterhanden van Philippe. Bas (rechts op de foto) heeft het vak van gastheer geleerd bij Hotel Brasserie Rebecca op Texel en Anthony (links op de foto) was eerder kok bij restaurant Parck in Haarlem. In 2017 zijn ze gestart bij Le Mortier.

Martin Favié

Martin heeft een bijzondere passie voor wijn en vooral voor wijnen uit het Loiregebied. In 1985 richtte hij met twee vrienden Vincopains op vanuit een gemeenschappelijke overtuiging: goede wijn voor een scherpe prijs. Vincopains rekende een vaste opslag ongeacht de inkoopprijs, een methodiek die ook bij Le Mortier toegepast wordt. Martin verzorgt voor Le Mortier de import van de wijnen uit de Franse Loire streek

Fotografie: Lodewijk Boellaard & Tineke Snel

Het restaurant

Waarom Le Mortier?

Le Mortier is de naam van een "lieu-dit" in St. Nicolas-de-Bourgueil in het hart van de Loirevallei. In de heuvels boven het dorp ligt een kleine wijngaard (30 are) genaamd Le Bas Mortier. Omdat de wijngaard in 2015 is herplant, zal het nog een paar jaar duren voordat we u deze wijn kunnen laten proeven; de eerste oogst verwachten we in 2018, maar voor de echte kwaliteit zullen we tot 2028 moeten wachten. Tot die tijd drinken we de cuvée Dionysos van Domaine du Mortier, die afkomstig is van dezelfde helling en grondsoort (tuffeau).

In de pers:

Lekker 2019. november 2018

Cityguide Haarlem Wijnspijs

Lekker 2018, november 2017

Bartsboekje.com, 13 februarie 2017

Haarlems Dagblad, 24 december 2016

Haarlems Dagblad- Over de Tong, 24 december 2016

Lekker 2017, oktober 2016

Plusonline.nl, 19 September 2016

Frankrijk.nl, September 2016